Er du urolig eller bekymret for et ufødt barn, et barn, en ungdom eller en familie?
Mange av oss, enten vi er foreldre, naboer, venner eller kanskje jobber med barn og unge, kommer i løpet av livet opp i situasjoner der vi ser eller hører noe som får oss til å kjenne på en uro for et ufødt barn, et barn eller en ungdom. Kanskje har vi registrert at barnet/ungdommen sliter med noe, eller vi opplever signaler fra foreldre som gjør oss urolige.
Hva kan du gjøre?
Å bli sett og anerkjent av voksne, betyr mye for alle barn – og spesielt for barn som får lite oppmerksomhet hjemme. Det betyr at det lille du gjør for et barn i ditt nærmiljø, kan gjøre en stor forskjell for barnets liv og fremtid. Bry Dæ!
- Forsøk å definere hva du er urolig for, hva er det ved barnet/ barnets situasjon som gjør deg urolig?
- Snakk om uroen med den det gjelder. Kanskje er det noe du kan bidra med?
- Du kan snakke om din uro med noen du kjenner. Du kan også snakke med barnehagen, skolen, SFO, LOS, helsesykepleier, ruskonsulent, barneverntjenesten eller familievernkontoret. Slik kan du få hjelp til å definere din uro, du kan også få hjelp til å vite hvor du eventuelt skal gå videre med informasjonen du sitter på.
- Som privatperson kan du melde bekymring til Barnevernet
Hvem kan du kontakte?
Det finnes mange hjelpe- og støttetjenester i Øksnes kommunen du kan ta kontakt med. Se tabell til høyre på siden. Vi sørger for at bekymringen blir tatt på alvor og håndtert av trygge fagfolk som kan hjelpe. En beskrivelse av de ulike tjenestene og kontaktinformasjon finner du her: Arkiv for Tjenester – Trygg oppvekst Øksnes
Dersom det er mistanke om vold eller overgrep skal du kontakte barnevernstjenesten eller politi direkte.
https://www.bufdir.no/barnevern/